top of page
Ara
Yazarın fotoğrafıMurat BORAN

Nasıl Çekçe Öğrenebilirim?

Güncelleme tarihi: 10 Kas 2023

Çek Cumhuriyeti’nin resmi dili Çekçe’dir. Ülke genelinde birçok durumda İngilizce yeterli olmakla beraber ne kadar Çekçe bilirseniz, hayatınız o kadar kolaylaşacak ve daha fazla kapının size açıldığını göreceksiniz. İşte bu nedenle Çekya’ya gelen hemen herkes, nasıl Çekçe öğrenebilirim sorusunu sormaktadır. Bu yazımızda Çek Cumhuriyeti sınırları içerisinde Çekçe dersleri alabileceğiniz yol ve yöntemler hakkında sizlere bilgi vereceğiz.


Öncelikle eğer uluslararası koruma statüsüyle Çekya’da bulunuyorsanız; Eğitim, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından sunulan 400 saatlik içeriğe sahip ücretsiz Çekçe kursuna katılabilirsiniz. Koruma statüsünüz başladıktan sonra bu kursla alakalı sizlere bilgi verilmekte olup, yaklaşık 6-12 ay arasında süren bir eğitim programının ardından yapılacak bir sınav sonucu sertifika sahibi olabilirsiniz.


Çekya’daki çeşitli sivil toplum örgütleri, göçmen entegrasyon merkezleri, çeşitli belediyeler, kiliseler ve kalifiye eleman yetiştirme programları düzenleyen iş kurumları sizlere farklı kapsamlarda ve farklı sürelerde Çekçe eğitimi sunmaktadır. Bu türdeki kursalara ciddi bir talep olduğundan, kursları oldukça iyi takip etmeniz ve vaktinde başvurmanız önemlidir. Bunun dışında ülkede pek çok dil okulu bulunmakta olup, çocuklar ve yetişkinler için farklı yoğunluklardaki Çekçe eğitimleri ücret karşılığında sunulabilmektedir. Son olarak, online eğitim veren bireysel Çekçe eğitmenlerinin de sayısı her geçen artmaktadır. Çeşitli sosyal medya platformlarında yer alan yabancı dil paylaşımı sayfalarında, farklı yabancı dillere sahip kişiler ile Çekçe bilen insanlar buluşarak konuşma ve Çekçe pratikleri yapabilmekte, hatta bunun için organizasyonlar düzenlenebilmektedir.

6 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör

Çekya'da Üniversite Eğitimi

Çekya’da üniversite eğitimi, yabancı öğrenciler arasında oldukça popüler olup, her yıl dünyanın dört bir yanındaki ülkelerden 30.000...

Merhaba!

Çekya'da Eğitim ekibi olarak olarak sadece danışmanlık hizmeti sağlamanın yanı sıra, ücretsiz blog içeriklerimiz yoluyla Çek...

Comments


bottom of page